TISKOVÁ ZPRAVA KLASTRU ČESKÝCH NÁBYTKÁŘŮ - MOBITEX 2017

02.05.2017

Klastr českých nábytkářů pro rok 2017 převzal odbornou gesci nad veletrhem MOBITEX 2017

SPOLEČNÁ EXPOZICE KČN na MOBITEXU:

Klastr českých nábytkářů se ve dnech 26. – 29.4.2017 účastnil mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX v Brně, kde ve společné expozici prezentoval kvalitní a zajímavý design výrobků svých členů. Návštěvníci se mohli seznámit s produkty členů KČN, které vznikaly na základě výsledků společných projektů KČN realizovaných v rámci programu OPPI-SPOLUPTACE KLASTRY. Na stánku (PAV F/065) své exponáty vystavovali a prezentovali svoji portfolio výrobků tito členové KČN:

Dále zde byli k dispozici informační materiály o KČN a jeho členech a propagační materiály členů KČN a jejich produktů. Po celou dobu konání veletrhu odborníci z Klastru poskytovali také bezplatné odborné poradenství zaměřené na výběr kvalitního nábytku a představení českých výrobců nábytku.

AKTIVITY KČN NA MOBITEXU:

V rámci doprovodného programu proběhl 26. dubna

Od 11:30 do 13:00 seminář KČN „Nábytek – design­­_normy_propagace_podpora“ a veřejné zasedání řídícího týmu KČN na hlavním přednáškovém molu v pavilónu F:

V 13:00 proběhla na hlavním přednáškovém molu v pavilónu F společná TISKOVÁ KONFERENCE Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Klastru českých nábytkářů a Cechu čalouníků a dekoratérů „Co brzdí české nábytkáře?“ - Jaké největší problémy řeší nábytkáři? Proč je dnes třetinový počet absolventů v oboru? Kde nabírají firmy pracovníky? Kam exportujeme český nábytek? Ničí nás polská a čínská konkurence? Jaká je kvalita vyučených absolventů? Pomáhají rekvalifikace? Zvládnou práci Ukrajinci?  Které profese nejvíce chybí? Jak se vyvíjelo odvětví v posledních deseti letech?

V 17:00 v pavilonu P, sál P1 - Slavnostní vyhlášení GRAND PRIX MOBITEX – komerční část

27. dubna

Od 13:00 do 13:30 na hlavním přednáškovém molu v pavilónu F:

V 14:00 na hlavním přednáškovém molu v pavilónu F:

Cenu KČN za mimořádný návrh nábytku ve studentské sekci Grand Prix MOBITEX získali:

Jan Vašut student Mendelovy univerzity v Brně za výrobek lavice Prolean

Streck Filip, Vojkůvková Andrea studenti Mendelovy univerzity v Brně za výrobek noční stolek Rudolf

A stáž u člena KČN firmy JITONA, a.s. získal Milan Mátl student Mendelovy univerzity v Brně

Projekt aktivní prezentace nábytkářů, založený na rozsáhlé komunikaci s veřejností i odborníky navštěvující MOBITEX se v průběhu minulého ročníku osvědčil a KČN v tomto nastaveném trendu pokračoval i v letošním ročníku MOBITEX a ve spolupráci s Brněnskými veletrhy tuto spolupráci rozšířil.

Realizace expozice KČN a aktivit KČN v rámci doprovodního programu veletrhu MOBITEX je spolufinancována s projektu OPPIK, Spolupráce-Klastry, výzva I, název projektu: KČN - Rozvoj Klastru českých nábytkářů, číslo projektu: CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_012/0003662

Kontakt:

Ing. Lucia Haraslínová, Ph.D.
předsedkyně Klastru českých nábytkářů, družstvo
Klastr českých nábytkářů, družstvo